Рівнянину повідомили про підозру через збут амфетаміну

Рівненською місцевою прокуратурою 19 лютого 2020 року повідомлено про підозру жителю м. Рівне у вчиненні 11 епізодів незаконного придбання, зберігання з метою збуту та незаконного збуту психотропної речовини «амфетамін» на території обласного центру, шляхом залишення «закладок» та надсилання даних про їх місцезнаходження кінцевим споживачам за допомогою інтернет мессенджера «Telegram».

Також, 13 лютого 2020 Управлінням протидії наркозлочинності ГУПН в Рівненській області при отриманні посилки з відділення «Нової Пошти» в  м. Рівному вказаною особою та при перевірці її вмісту виявлено кристалоподібну речовину, зовні схожу на особливо небезпечну психотропну речовину «Alpha-PVP», вагою 120 грам.

У компанії "Нова Пошта" цю ситуацію прокоментували так:

"За правилами компанії «Нова Пошта», клієнти не мають права наркотичні речовини. Згідно з Публічним договором, розміщеним на офіційному сайті компанії, «Нова Пошта» не зобов’язана здійснювати перевірку змісту відправлення і відповідності упаковки особливостям відправлення, вимогам чинного законодавства і державним стандартам. Беручи посилки для відправки, оператори в відділеннях «Нова Пошта» діють в рамках чинного законодавства України. Згідно ч. 2 ст. 917 Цивільного кодексу України відправник повинен пред’явити у встановлений строк вантаж, який підлягає перевезенню, в належній тарі та (або) упаковці; вантаж має бути також замаркований відповідно до встановлених вимог. Перевізник має право відмовитися від прийняття вантажу, що поданий у тарі та (або) упаковці, які не відповідають встановленим вимогам, а також у разі відсутності або неналежного маркування вантажу (ч. 3 ст. 917 ЦКУ). Якщо ми бачимо підозрілі вантажі, відразу повідомляємо в компетентні органи. Нам важливо, щоб наші клієнти і співробітники були в безпеці."

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут психотропних речовин) триває.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: за вчинення зазначеного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 8 років.

За інформацією прокуратури Рівненщини

Читайте також