Рівнянка може стати пані послом України в США

Рівнянка Оксана Маркарова, яка обіймала посаду міністерки фінансів, може стати пані послом України в США.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Пан Кулеба зазначає, що у випадку, якщо Маркарову все таки затвердять на даній посаді, то Україна вперше матиме представника, якого знають у адміністрації США. До слова, Оксана Маркарова може стати першою в історії пані посол України в США.

Нагадаємо, Оксана Маркарова народилася 28 жовтня 1976 року у місті Рівне. Навчалася у місцевій ЗОШ № 27.

У 1999 році отримала диплом магістра з екології в Києво-Могилянській Академії. У 2000 році в США проходила практику в Світовому банку у Вашингтоні, у групі банків та фінансових ринків регіону Європи та Центральної Азії. Далі навчалася в Університеті Індіани, де у 2001 році здобула ступінь магістра в галузі міжнародних публічних фінансів та торгівлі, отримавши відзнаку за відмінність в навчанні та нагороду найкращого міжнародного студента.

У 2003 році очолила інвеситиційну групу ІТТ, де працювала до 2014 року. У березні 2015 року призначена заступником міністра фінансів України, керівником апарату Міністерства фінансів, а у квітні 2016 року першим заступником міністра фінансів. 8 червня 2018 року, у зв’язку з відставкою Олександра Данилюка, призначена в.о. міністра фінансів України.

22 листопада 2018 року Верховна Рада України затвердила Оксану Маркарову на посаду міністра фінансів. Була перепризначена 29 серпня 2019 року. Член РНБО (з 31 травня 2019 до 13 березня 2020).

Після відставки з посади міністра заснувала Фундацію розвитку ринку капіталу та запустила стартап Archidata.

 

Читайте також