Родини з Рівного побували на фестивалі "Мама плюс Я" у столиці

Рівненську делегацію на масштабному фестивалі «Мама плюс Я», що відбувся 16 травня у Києві, представив один із найпотужніших навчальних закладів професійно-технічної освіти – Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Благодійний захід для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, передбачав знайомство юних відвідувачів та їхніх нових мам із багатогранним світом робітничих професій. Просто неба навчальний заклад презентував великим родинам свої освітні послуги, пропонував до перегляду цікаві відеоматеріали, інформаційні проспекти, а також провів потужні майстер-класи для дітей. Були представлені професії «Візажист», «Перукар (перукар-модельєр)», «Манікюрник», «Кухар», «Кондитер», «Виробник художніх виробів з лози», «Кравець», «Вишивальник». Слухачі, майстри виробничого навчання та викладачі продемонстрували особливості роботи у кожній справі, запрошували потенційних клієнтів у виїзний салон краси, пригощали імбирними пряниками, разом із гостями оздоблювали кондитерські вироби, пропонували опанувати мистецтво вирізання овочів і фруктів - карвінг, виготовляли плетені з лози вироби та багато-багато іншого - цікавого і нового. Сонячний світлий день – свято вишиванки додав особливих барв і настрою учасникам фестивалю і чудовим багатодітним родинам.

Заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко коментує:

«Це новий цікавий досвід, нова форма соціального супроводу особливих родин. Ми провели для дітей та їхніх мам багато яскравих майстер-класів – продемонстрували українське традиційне мистецтво виготовлення ляльок-мотанок, виготовлення різноманітних аксесуарів, декоративні тату, а також вишивання на сучасній комп’ютеризованій машинці…Саме ці цікаві вміння та інші професійні навички здобувають наші слухачі. Свідоцтва державного зразка отримують випускники - кваліфіковані перукарі, кондитери, манікюрними, візажисти…У навчальному закладі усіх професій сьогодні 56: обирай у будь-якій галузі, за будь-якими критеріями! Потужна навчальна база, команда професійних педагогів, тісна взаємодія із кращими роботодавцями та сприятлива атмосфера у колективі дозволяють вчорашнім безробітним, а також усім охочим стати затребуваними робітниками, радикально змінити своє життя, підвищити добробут та рухатися по кар’єрній драбині».

Дітям із непростою долею важливо віднайти себе, своє місце «під сонцем», аби почуватися захищеними, успішними і затребуваними. Місія навчального закладу служби зайнятості – дарувати надію, передавати той необхідний інструмент, з яким його слухачі куватимуть свою подальшу долю.

Майстер виробничого навчання перукарів Оксана Підлісна захоплено коментує знайомство із сиротою з Києва 16-річною Вікою Судяковою: «Вона та ще 10 дітей виховуються в будинку сімейного типу. Талановита дівчина захоплюється танцями, відвідує школу-студію. Одразу після свята у неї була призначена репетиція. Наші слухачі з розумінням приступили до роботи - створили зачіску із зібраного волосся, яка не заважатиме при виконанні танцювальних па». Віка - розумна і кмітлива, творча та любить усе оригінальне. Не дивно. що і зачіска її особлива.

Представники РЦПТО ДСЗ Оксана Підлісна, Світлана Рибачок, Тетяна Сондак, Олеся Вознюк, Світлана Клімчук, Валентина Голуб, Лілія Давидюк, Ірина Танасюк, Анна Зотік, Анатолій Шолодько разом із майбутніми майстрами-слухачами вкотре презентували навчальний заклад на масштабному форумі, здобули нові комунікації, збагатили професійний досвід та створили єдину професійну команду - досвідчених і початківців, а також отримали потужний заряд енергії та «море» позитивних емоцій. Подібні заходи націлені на тісний контакт та ефективну взаємодію із тими та для тих, хто найбільше потребує піклування та заслуговує на успіх і підкорені вершини.

Жовтяк Юлія Сергіївна, заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату), та Олександр Калігаєв, начальник відділу навчальних закладів Управління профорієнтації, профнавчання та навчальних закладів ДСЗ (ЦА), відвідали експозиції Рівненського центру ПТО ДСЗ та подякували рівненській делегації за активну позицію, чітку організацію та забезпечення високого профорієнтаційного рівня серед населення і, зокрема, серед юних учасників фестивалю та їх батьків.

 

Читайте також