Росіянці, яка "зливала" дані про рух ЗСУ в Сарнах, присудили умовне покарання

Суд у Рівному призначив п'ять років умовно 60-річній мешканці Сарн, яка "зливала" інформацію про рух військових та техніки ЗСУ. 

Як йдеться у вироку, Світлана Ніколайчук мешкає у місті Сарни, проте має громадянство росії. 

Увечері 5 серпня вона фотографувала українських військових та їхню техніку та надсилала фото у в WhatsApp. Кому саме вона надіслала ці знімки, слідство не встановило. 

Відомо і про інший епізод. Так, 18 серпня жінка ще раз надіслала «невстановленим особам» фото з військовими та українською технікою.

Дії жінки кваліфікували за ч.2 ст. 114-2 ККУ (поширення інформації про переміщення Збройних Сил України), яка передбачає від п'яти до восьми років ув'язнення.

З'ясувалось, що жінка має проросійські погляди. У червні цьго року вона заперечувала, що рф обстрілює мирне населення України, а також підтримувала так звану "спецоперацію". 

Тож їй вручили підозру ще за ч.1 ст. 436-1 ККУ (виправдовування російської збройної агресії), щ передбачає максимум три роки в'язниці. 

У суді жінка визнала провину та зазначила, що "визнавала агресію рф проти України правомірною, бо не розуміла наслідків". 

Також просила не відправляти її у в'язницю через вік: цього року їй має виповнитись 60 років. 

До цього судимостей жінка не мала та характеризувалась за місцем проживання позитивно. 

Зрештою суддя Доля визнав жінку винною та призначив їй покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, одночасно звільнивши її від відбування покарання з іспитовим строком терміном у два роки. 

За матеріалами zaxid.net