Розбій у рівненській аптеці: затримати нападника допоміг собака

Фото - Нацполіція

У поліції розповіли подробиці розбійного нападу на рівненську аптеку. Інцидент трапився сьогодні на вулиці Дубенській близько 5-ої ранку.

Слідчі на місці події встановили, що двоє осіб погрожуючи 19-річній працівниці ножем заволоділи грошовими коштами у розмірі 18 тисяч гривень та зникли у невідомому напрямку через вікно. У поліції розповіли, чому провізор наважилася відчинити двері аптеки у нічний час.

– В одного з чоловіків на нозі були наявні сліди крові. Через це працівниця аптеки відреагувала, щоб надати першу медичну допомогу. Працівниця не має права відкривати аптеку, але висловлюючи свою громадянську позицію і будучи медпрацівником, воно зобов’язана надати першу медичну допомогу в разі потреби, - зазначив начальник Рівненського районного управління поліції Роман Штеба.

Затримати одного з причетних до скоєння злочину допоміг службовий собака. Тварина вийшла на слід ймовірного злочинця. Його розшукали в одному з дворів неподалік.

– Собака взяв слід по місцю відходу зловмисників. Були вилучені певні докази зі слідами крові. Першого підозрюваного було затримано в порядку ст. 208 КПК. Затриманий дає сьогодні всі покази, які свідчать про те, що він є співучасником даного злочину. Це житель міста Дубно. Йому 34 роки. Місце перебування другого нападника – питання часу. Його особа встановлена. Зараз тривають пошукові заходи. Обоє зловмисників неодноразово судимі за інші злочини, - повідомили у поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальна провадження за ч.3 ст.187 ККУ – розбій поєднаний з проникненням у приміщення. Наразі проводяться слідчі дії. За цей злочин передбачене покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські вилучили відео з камер відеоспостереження, яке наявне біля аптеки. 19-річна працівниця після цього інциденту перебуває у шоковому стані. У поліції розповіли, до дівчина злякалася. З нею працюватимуть психологи.

Читайте також