Розбій, викрадення людини та вимагання: у Рівному «ворів» не взяли під варту, бо їм стало зле

26 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області та слідчі поліції області викрили діяльність злочинної групи, встановили її організатора та учасників, а також отримали докази їхньої причетності до вчинення трьох злочинів. Серед затриманих син ексзаступника прокурора Рівненської області Віктора Купчика. Про це пише Рівне.Онлайн.

Журналісти повідомляють, що затримали чотирьох осіб: Валентина Омельчука на прізвисько «Борзий», Романа Купчика «Купон» (син ексзаступника прокурора Рівненської області), Назара Огородніка «Назік» та Максима Андріюка, який є неповнолітнім і прізвиськом ще поки не обжився.

Підозрюваним оголосили про підозру про вчинення злочинів таких як розбійний напад, вимагання та хуліганство. Однак, одразу після цього «спортсменам» стало зле, двох із них забрали в лікарню, а засідання суду про обрання запобіжного заходу перенесли. І, оскільки поліція не може тримати людей понад 72 годин після затримання, а суд призначили лише на понеділок, їх змушені були відпустити.

За версією поліції, так звана банда «Борзого» на території Рівненщини діє із 2020 року, до якої входить близько десяти чоловіків зі складу спортсменів, а дехто із них називає себе «ворами», хоча, як відомо журналістам, такого статусу у кримінальному світі у них не має.

Це відео у своєму Інстаграмі виставив чоловік на прізвисько «Віні-пух», він у чорній футболці, а у білій – Роман Купчик, той що син експрокурора. Вони називають себе “ворами” і контролюють ситуацію.

Варто наголосити, що у суді триває розгляд іншої кримінальної справи. Валентина Омельчука та Романа Купчика і ще двох інших – Тимура Бакланова та  Сергія Кричильського обвинувачують у викраденні людей, вимаганні та розбої. Вони у жовтні 2020 року поблизу ресторану «Кінза» здійснили розбійний напад, викрали людину, вивезли його за межі міста та жорстоко побили, заволодівши його майном. Однак, попри обвинувачення у важких злочинах, суддя Микола Бердій вирішив під варту їх не брати, а застосувати до них домашній арешт, а пізніше і це змінили. Згідно із реєстром судових справ, їх відпустили під особисте зобов’язання.

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання – це означає, що підозрювані спокійнісінько гуляють на волі та скоюють нові злочини та, попри це, судді не вважають за необхідне відправляти їх у СІЗО.

На сайті судової влади значиться, що в кінці вересня цього року Романа Купчика затримали у Луцьку за скоєння  ще одного злочину в Обарові (викрадення людини та грабіж), але й тоді суддя Рівненського районного суду Юлія Гнатущенко вирішила, що достатньо буде застосувати до нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Та це чоловіка не зупинило і він зі своїми «колегами» продовжує й далі свою діяльність.

"З власних джерел нам відомо, що правоохоронці наразі активно відпрацьовують інших учасників “банди”, серед яких Вадим Бурчак та Влад Сливінкій на прізвисько «Слива». У поліції вже є достатньо доказів їхньої причетності до скоєння злочинів на території Рівненської області. Станом на сьогодні, нам достеменно відомо про зв’язки цих осіб із різними посадовими та дуже відомими особами Рівненщини: хто допомагає та захищає, хто платить і з ким вони товаришують і незабаром розкажемо про це нашим читачам", - йдеться у матеріалі "Рівне.Онлайн".

Читайте також