Розпилив газ та погрожував ножем: на касирку супермаркету Рівного напав розбійник

У Рівному затримали розбійника, який напав на касирку супермаркету. 

Про це повідомляють у пресслужбі поліції області. 

Як зазначається, невідомий чоловік у темному капюшоні та медичній масці на обличчі увірвався до приміщення магазину на вулиці Замковій у Рівному, розпилив у обличчя продавчині сльозогінний газ та, погрожуючи ножем, почав вимагати гроші. Не отримавши бажаного, втік.

Про подію до поліції та у лікарню повідомила 31-річна жінка, яка стала очевидицею злочину.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та оперативники Рівненського РУП. У взаємодії з працівниками відділу кримінального аналізу ГУНП, за результатами моніторингу відео з камер спостереження та на підставі слів свідка поліцейські склали орієнтування на зловмисника та негайно розіслали його усім екіпажам.

Співробітницю магазину — 25-річну рівнянку із хімічним опіком очей госпіталізували.

Орієнтовно за пів години на одній із вулиць обласного центру схожого за описом чоловіка побачили та затримали працівники поліції охорони. При собі він мав два балончики із газом дратівливої дії, медичну маску та ніж.

Правоохоронці встановили, що зловмисник — 26-річий житель села Тайкури Рівненського району, раніше судимий за розбійний напад.

Слідчі затримали його в порядку статті 208 КПК України та за фактом нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчиненого в умовах воєнного стану, за процесуального погодження прокуратури повідомили про підозру за ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Тепер йому загрожує черговий строк — до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також