Розтрата бюджетних коштів: міська лікарня Рівного закупила медобладнання за значно завищеною ціною

На Рівненщині працівники прокуратури Рівненської області викрили факт закупівлі медичного обладнання Рівненською центральною міської лікарнею за суттєво завищеними цінами. Це виявили під час опрацювання матеріалів, розміщених на сайті державних закупівель «ProZorro», та матеріалів УСБУ в Рівненській області.

В ході розслідування з'ясували, що посадовці цієї лікарні у 2017 році придбали за бюджетні кошти спеціалізоване медичне обладнання іноземного європейського виробництва, а саме стаціонарний ангіограф для кардіологічних досліджень, за ціною, що більш, ніж у чотири рази перевищує його задекларовану митну вартість тоді, як згідно з законодавством максимально дозволений розмір націнки складає лише 10%. Відтак, сума завищення, за попередньою оцінкою, склала більше 19 млн грн.

За цим фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення та розтрата майна, вчиненого в особливо великому розмірі), досудове розслідування у якому доручено здійснювати слідчому управлінню ГУНП в Рівненській області.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Рівненської області.