Рятувальники попереджають рівнян про небезпеку тонкої криги на водоймах

Останнім часом через постійно мінливу температуру на річках та озерах України утворюється нестійкий крижаний покрив, який становить особливу небезпеку для всіх відвідувачів водойм.

Так, з початку року рятувальники зафіксували вже 60 випадків загибелі на водних об'єктах країни.

Саме тому, з метою попередження нещасних випадків, рятувальники вирушають у профілактичні рейди замерзлими річками та озерами, під час яких закликають громадян не виходити на тонку кригу.

Зокрема, фахівці ДСНС наводять громадянам невтішну статистику щодо загибелі людей на водних об’єктах області та розповіли, як вберегтися від переохолодження, проводять профілактичні рейди щодо попередження нещасних випадків на замерзлих водоймах. Тож, фахівці Служби порятунку закликають громадян не виходити на кригу, щоб не стати частиною невтішної статистики.

Також рятувальники навчають місцевих рибалок, як діяти в екстремальній ситуації, якщо людина провалилася під лід, а також як правильно надавати першу медичну допомогу потопаючому.

Подібна превентивна робота проходить у всіх регіонах України і буде тривати і надалі, щоб запобігти численним трагедіям на водоймах у зимовий період.

Служба порятунку звертається до мешканців Рівненщини: 

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей. Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду. Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

За інформацією Головного управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також