Рятувальників Рівненщини перевіряли на готовність до гасіння пожеж

Аналіз пожеж у Рівненській області свідчить, що в сільській місцевості щороку реєструється понад тисячу пожеж, що складає майже 90% їх загальної кількості в регіоні. За такої ситуації наявність в сільській місцевості своїх місцевих пожежних команд грає велику роль у забезпеченні оперативного реагування на пожежі. Адже до деяких населених пунктів пожежно-рятувальним підрозділам ДСНС доводиться долати відстані навіть у понад тридцять кілометрів.

З метою покращення роботи, спрямованої на запобігання та мінімізацію негативних наслідків при виникненні надзвичайних ситуацій та пожеж у населених пунктах сільської місцевості, а також внесення пропозицій органам місцевого самоврядування щодо покращення діяльності місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, 18 липня співробітниками оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС у Рівненській області проведено перевірку готовності підрозділів місцевих пожежних команд у Радивилівському, Дубенському та Млинівському районах до виконання завдань за призначенням.

Під час перевірок особлива увага зверталась на готовність до застосування пожежно-рятувальних автомобілів, забезпечення працівників спеціальним одягом, спорядженням, переносними радіостанціями, телефонним зв’язком, нормативно-правовими актами, документами з питань організації гасіння пожеж, знання і навички сільських вогнеборців.

За результатами проведеної роботи буде підготовлено аналітичну інформацію із пропозиціями щодо забезпечення належного функціонування та готовності до виконання завдань за призначенням підрозділів місцевих пожежних команд у Радивилівському, Дубенському та Млинівському районах.

ГУ ДСНС України в Рівненській області