"Рятувати пацієнтку прийшов інтерн": у Рівному тривають суди через смерть жінки у обллікарні

У Рівному тривають суди щодо загибелі 39-річної Наталії Лукащик, яка впала в кому і померла після планової операції на щитоподібній залозі. Рідні кажуть, що черговий лікар невчасно надав жінці допомогу.

Про це повідомляє "Рівне1".

Рідні звинувачують у смерті жінки чергового лікаря. Лікар-анестазіолог Олександр Бучак запевняє, що рятував у цей час іншого пацієнта. 

Медсестра, яка була біля прооперованої Наталії, розповіла на суді, що до пацієнтки, якій раптово погіршало, прийшов інтерн.

Після чергового дзвінка, лікар-анестезіолог таки прийшов до пацієнтки. Провів інтубацію. Але у жінки сталася клінічна смерть і за 13 днів не приходячи до тями, вона померла. Олександр Бучак пояснює, не зміг відразу прийти до Наталії Лукащик бо у той час займався іншим пацієнтом, який також потребував його допомоги. Лікар-анестезіолог, який спостерігав за пацієнткою у той фатальний день до завершення свого робочого дня, каже, уся допомога, яка надається хворим фіксується в історію їх хвороби.

Про подібні записи, які б підтверджували слова Олександра Бучака, ні він, ні його адвокат, захиснику потерпілих не повідомляли. Натомість, адвокат потерпілих має роздруківку телефонних дзвінків анестезіолога, які демонструють, що в той час коли Наталії Лукащик ставало дедалі гірше лікар розмовляв по телефону. Що насправді робив Олександр Бучак і має встановити суд. Якщо провину лікаря у неналежному виконанні своїх обов'язків доведуть, загрожує йому позбавлення права займатися певною діяльністю упродовж 5 років або ж 2 роки за гратами.

Нагадаємо, за кілька годин після операції, яку Наталії зробили 2020 року в Рівному, вона почала задихатися, серце зупинилося, жінка впала в кому і померла. Двоє дітей лишилися без матері.  

 

Читайте також