САП скерувала до суду справу про збагачення депутата Рівненської облради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Рівненської облради від партії «Сила і честь», заступника голови Поліського лісового офісу «Ліси України» Віталія Суховича про незаконне збагачення.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 3 травня, повідомляє «Слово і діло».

«До Вищого антикорупційного суду 03.05.2024 надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Віталія Суховича – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 368-5 КК України. Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні на 09:30 14 травня 2024 року», – ідеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд залишив без задоволення скаргу сторони захисту на неповернення тимчасово вилучених грошових коштів у цій справі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило депутата на незадекларованих статках на мільйони доларів. Під час обшуків у нього знайшли й вилучили понад 4 млн доларів у різній валюті.

Також правоохоронці виявили три елітні автомобілі «AUDI Q8», MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота тощо.