Сарненським депутатам представили поліцейських офіцерів громади

У Сарнах депутатам представили поліцейських офіцерів громади.

Про це повідомляють у пресслужбі міськради.

Як зазначається, у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» сім офіцерів уже кілька місяців підтримують порядок на території громади, Дмитро Гамза в Тутовичах - більше року. Для підвищення ефективності за останні три роки було створено поліцейські станції в старостинських округах – Тутовичах, Кричильську, Стрільську та Сарнах, що дозволяє швидко реагувати на звернення громадян.

"Особливість проєкту полягає в тому, що поліцейські офіцери не просто працюють, а й живуть на визначених територіях, що забезпечує їхню постійну присутність і тісний зв’язок із громадою. На відміну від дільничних, поліцейські офіцери громади виконують додаткові функції, зокрема ювенальної поліції, дозвільної системи та контролю за дотриманням правил дорожнього руху.

Таке наближення правоохоронців до населення напряму сприяє профілактиці злочинності. В громадах, де працюють поліцейські офіцери, кількість побутових злочинів значно зменшується, а криміногенна ситуація загалом покращується, що власне ми й спостерігаємо останнім часом у населених пунктах громади", - йдеться у повідомленні.

Читайте також