СБУ Рівненщини викрили на вимаганні керівника спецпідрозділу поліції Львівщини

Співробітники Служби безпеки України викрили на вимаганні одного з керівників батальйону поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Правоохоронці встановили, що капітан поліції організував механізм отримання неправомірної вигоди від особового складу підрозділу. Командир вимагав від підлеглих «відсоток» від заробітної плати за незаплановані «відгули».

Оперативники спецслужби затримали зловмисника згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці під час отримання чергового хабара в розмірі шість з половиною тисяч гривень. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб поліції, причетних до протиправної діяльності.

Операція з викриття незаконних дій посадовця проводилась співробітниками Управління СБУ в Рівненській області спільно з прокуратурою та підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції.

Прес-центр СБ України

Читайте також