СБУ викрила, що Сівкович координував інформдиверсії Шуфрича проти України

Ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович. Фото: Євгеній Малолєтка/УНІАН

СБУ зібрала нові докази державної зради з боку колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Володимира Сівковича, який переховується в росії та працює на фсб.

Інформують у телеграм-каналі СБУ.

Експосадовець причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію вищого військово-політичного керівництва України на користь кремля.

Для цього він залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них – Нестор Шуфрич, який підозрюється в держзраді. Саме він був одним із основних «спікерів», який за координації Сівковича оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах і на сторінках інтернет-видань.

Установлено, що поплічники Сівковича «розганяли» фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські «тези» щодо «безальтернативності» проросійського вектора в зовнішній політиці.

Таким чином кремль намагався максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення рф і дискредитувати офіційний Київ перед західними партнерами.

Щоб уникнути правосуддя у 2014 році за спроби силового розгону Майдану, Сівкович виїхав до москви, де розпочав організовувати масовані інформдиверсії проти держбезпеки України. Це одне з пріоритетних завдань, які Сівкович виконував за вказівкою кадрових співробітників 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби фсб.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Сівковичу про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, учинена за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки Сівкович переховується на території росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.