Ще одна лікарня на Рівненщині готова до масового прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус

24 березня, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубна, що на Рівненщині, заступник директора з медичної частини Дубенської міської лікарні Віталій Табачук повідомив, що цей медзаклад готовий до масового прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус. Про це інформують у Дубенській міській раді.

Він зазначив, що у лікарні є інфекційне відділення, яке має 10 боксованих палат на 25 ліжкомісць. Також повністю звільнено від пацієнтів лор-відділення, шкірно-венерологічне відділення та частково вивільнено урологічне відділення, здійснено їхнє перепрофілювання. Таким чином, у разі необхідності у медзакладі є можливість госпіталізувати одразу 100 пацієнтів, у яких запідозрять коронавірусну інфекцію. Втім, при більшій потребі буде вивільнено ще й терапевтичне та кардіологічне відділення.

Крім цього, найближчим часом в лікарні завершать поточний ремонт системи киснезабезпечення інфекційного відділення, на що з бюджету міста було виділено 60 тисяч гривень.

Також за виділені з міської казни кошти в лікарню закупили засоби індивідуального захисту для медичного персоналу. Зокрема, закуплено 90 захисних комплектів спецодягу - костюми, комбінезони, респіратори, маски, бахіли, рукавиці (зроблено заявку ще на 300 комплектів, тож і надалі їх закуплятимуть партіями).

Крім цього, придбано вірусологічні медикаменти, необхідні для лікування пацієнтів з коронавірусом, рентгенівську плівку та проявник, велику кількість дезинфікуючих розчинів - їх роздано по усіх структурних підрозділах лікарні, а також 10 тисяч медичних рукавиць. Очікують на доставку попередньо замовлених додатково 5 тисяч марлевих масок, які є основними засобами захисту для медпрацівників. Також заготовлено 25 змінних постільних комплектів для інфекційного відділення.

Заступник директора медзакладу повідомив, що на даний час в лікарні є 6 апаратів для проведення штучної вентиляції легень в реанімаційному відділенні і наголосив, що усі вони є діючі і з ними можна працювати. Наразі вирішується питання придбання ще двох апаратів штучної вентиляції легень, на які міською радою виділено з бюджету міста понад мільйон гривень.

Крім того, в інфекційному відділенні створено окрему палату для проведення інтенсивної терапії, де є концентратор, який відокремлює від повітря кисень і подає його до пацієнта, та встановлено апарат штучної вентиляції легень. У разі масового надходження пацієнтів, які будуть потребувати замісної терапії (штучної вентиляції легень), буде ізольовано діюче відділення анестезіології та інтенсивної терапії безпосередньо для лікування пацієнтів з коронарними інфекціями.

Читайте також