Що потрібно зробити рівнянам, аби стати правоохоронцем? (ФОТО)

Як стати правоохоронцем?

Цим питанням 27 лютого цікавилися вихованці Великоолексинського навчально-виховного комплексу «школа-сад» у працівників Рівненського районного відділення поліції та місцевої прокуратури.

На зустріч із правоохоронцями зібралися найбільш допитливі та надто «активні» учні. Про адміністративну та кримінальну відповідальність дітям розповідала інспектор ювенальної превенції Наталія Давидюк та начальник сектору превенції Рівненського районного відділення поліції Марина Іванюк. Особливу увагу поліцейські акцентували на прогулах уроків та поведінку на території школи та поза нею.

Прокурор Рівненської місцевої прокуратури Ірина Бойко-Максимчук ознайомила підлітків із загальними поняттями структури, а також із правами та обов’язками кожного громадянина. Закріпила прокурор знання школярів невеличкими ситуаційними задачами.

Діти уважно та з цікавістю слухали правоохоронців, ставили різноманітні питання, зокрема розпитували про те, в яких навчальних закладах і на яких умовах можна здобути освіту, аби стати поліцейським?

Не залишили поліцейські школярів і без позитивних емоцій. Дітлахи «захопили» патрульний автомобіль, а на подвір’ї школи безперебійно лунали звуки сирени.

Кожен хотів сісти за кермо поліцейського авто, натискати на кнопки та навіть завести службовий «Пріус».

Психолог Великоолексинського НВК Олександра Дубенчук та заступник директора з виховної роботи Світлана Старик зауважують, що такі візити правоохоронців однозначно позитивні. Адже окрім, впливової профілактичної бесіди, діти отримали масу позитиву від спілкування з поліцейськими у неформальній обстановці.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також