Що рівняни можуть почитати на вихідних?

фото ілюстративне

Сайт Букля пропонує ТОП-10 цікавих новинок для захопливого читання на вихідних

"Білий олеандр" Джанет Фітч

Астрід - єдина дитина матері-одиначки Інгрід, яка користується своєю красою, щоб маніпулювати чоловіками. Астрід обожнює матір, але їх життя руйнується, коли Інгрід вбиває свого коханця і її засуджують до довічного ув'язнення... Роки самотності і боротьби за виживання, роки поневірянь по прийомним сім'ям, де Астрід намагається знайти своє місце. Кожен будинок - чергова всесвіт з новими законами і уроками. Але світ щораз відкидає її... Час від часу Астрід відвідує Інгрід у в'язниці, але та, одержима любов'ю до дочки, заздрістю і ревнощами, намагається керувати її життям. Дівчина намагається вирватися з-під задушливої ??опіки матері і слідувати своїм шляхом...

"Наполеонів обоз. Книга 1. Горобиновий клин" Діна Рубіна

Новий довгоочікуваний роман Діни Рубіної "Наполеонів обоз" складається з 3-х книг. Перша - "Горобиновий клин" - зав'язка саги. На наших очах зароджується велика любов, подібна любові Орфея і Еврідіки, тільки розлучених не смертю, а життям. І, як завжди, у письменника: безліч тем, енциклопедизм у зображенні життя, глибина проблематики, неймовірна краса стилю. Новий роман Діни Рубіної - колосальна подія в літературі і в житті. Всі властивості абсолютного бестселера!

"Марлі і я. Життя із найжахливішою собакою в світі" Джон Гроган

У молодят Джона і Дженні багато граніозних планів на майбутнє: покупка будинку, народження дітей. Але для початку вони вирішують здійснити спільну мрію дитинства і завести собаку. Тоді вони і уявити не могли, що цей веселий і норовливий пес повністю переверне їхнє життя ...

Цей світовий бестселер нікого не залишить байдужим! Книга перекладена на 27 мов світу. А екранізація з Оуеном Вілсоном і Дженніфер Еністон в головних ролях зібрала в прокаті 256 мільйонів доларів.

"Друга світова. Непридумані історії. (Не) наша, жива, інша"

Книжка складається з реальних сімейних історій, переказаних зі слів батьків, бабусь і дідусів. Автори статей, зібраних завдяки науково-популярному виданню «Історична правда», розповідають про найстрашнішу війну ХХ століття, про долі тих людей, чиї життя назавжди розділилися на до і після.

Зокрема, ви дізнаєтесь про:

українців, які воювали в різних арміях;

життя депортованих;

долі вивезених на примусові роботи;

чоловіків і жінок, що назавжди лишилися молодими.

"Амстердам" Іен Мак'юен

"Амстердам" відзначений Букерівської премією і по праву вважається одним з кращих, у всякому разі найвідоміших, романів британського письменника Іена Мак'юена.

В основі сюжету цієї книги - незвичайна ситуація. Двоє друзів укладають угоду про евтаназію: якщо один з них впаде в стан безпам'ятства і перестане себе контролювати, то інший зобов'язується його вбити.

"Темні відображення" Олександра Бракен

Невідома хвороба забрала життя більше 90% дітей в країні. Ті, що вижили, отримали дивні та страхітливі здібності. Всіх їх тепер помістили в концтаборах, позбавивши волі, звичного життя і індивідуальності.

Рубі провела в таборі шість довгих років, але врешті-решт їй вдалося втекти.

Приєднавшись до групи інших втікачів, вона шукає Іст-Рівер - місце, де такі, як вона, можуть відчувати себе в безпеці.

Під час цієї довгої подорожі Рубі не раз доведеться вирішувати - чи варто свобода тих жертв, які доведеться заради неї принести.

"Я віддам тобі сонце" Дженді Нельсон

Очима близнят Джуд і Ноа читач бачить світ, який стрімко змінюється. У ньому підліткові так важко знайти себе і своє місце, відстояти власне право бути інакшим. Ця книжка про родину, про міцний зв’язок між близнятами та про вибір дорослих, який впливає на долі дітей. І про кохання, його руйнівну та цілющу силу, про біль, якого воно може завдати, і про зцілення через прощення та прийняття. А ще про силу мистецтва й творчу енергію, яка повертає до життя, дарує надію та творить магію. Цей неймовірно світлий роман допомагає зрозуміти, який неоднозначний, строкатий і веселковий наш світ.

"Та сама я" Джоджо Мойес

Лу Кларк намагається втекти від свого минулого і переїздить до Нью-Йорка. В Англії вона залишає Сема, який колись допоміг їй оговтатися від болю втрати. А тепер Лу фактично тікає від чоловіка, прирікаючи їхні стосунки на випробування відстанню. У великому місті дівчина починає життя спочатку і влаштовується на роботу до заможного сімейства Ґопніків. Вона одразу опиняється у вирі їхніх таємниць та пристрастей, розчиняючись у чужій родині. Лу не вистачає часу навіть на коротку розмову із Семом, який щодня віддаляється… Але коли одного дня доля випадково зіштовхує її з чоловіком на ім’я Джошуа Райан, усе змінюється. Та от чи змінить нове кохання саму Лу? Чи зможе вона нарешті віднайти щастя і припинити розриватися між минулим та майбутнім?

"Позивний “БАНДЕРАС”" Сергiй Дзюба, Артемiй Кiрсанов

 «Позивний “Бандерас”» — справжній військовий бойовик, чи не найперший в Україні, заснований на реальних подіях. У зоні АТО у вересні 2014 року за «наводкою» диверсанта скоєно теракт — сепаратисти знищили маршрутку, загинуло дванадцятеро дорослих і дитина. Стає відомо, що інформатор ворога — службовець української армії, водночас шляхом радіоперехоплення з’ясовується, що в цьому регіоні чекають на прибуття полковника російського ГРУ. Розпочинається операція зі знешкодження диверсанта, здійснення якої доручають групі контррозвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнком… На основі твору Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова знято військову кінодраму, міжнародна прем’єра якої вже відбулася в Торонто.

"Сліди" Януш Леон Вишневський

Януш Вишневський розповідає нам хвилюючі історії звичайних людей, що зіткнулися з болем, зрадою, трагедією і любов'ю. Всупереч поширеній думці, любов перемагає не завжди. Часом найглибші розчарування підстерігають нас відразу ж за моментами сліпучого щастя. Але у оповідача є для нас одна втіха. Він точно знає: життя не дає другого шансу лише тому, хто перестав сподіватися.

Читайте також