Що робити підприємцю-платнику єдиного податку при зміні виду господарської діяльності?

фото ілюстративне

Як ФОП - єдинщику повідомити податкову про зміну видів господарської діяльності і не тільки

ГУ ДФС у Рівненській області    повідомляє, що згідно з п.п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України до реєстру платників єдиного податку вносяться такі відомості про платника єдиного податку:

    1) прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи – підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку у паспорті);
     2) податкова адреса суб’єкта господарювання;

     3) місце провадження господарської діяльності;

     4) обрані фізичною особою – підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності;

     5) ставка єдиного податку та група платника податку;

     6) дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування;

     7) дата реєстрації;

     8) види господарської діяльності;

     9) дата анулювання реєстрації.

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності  заява подається платниками єдиного податку першої – другої  груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем у якому відбулися такі зміни(п. 298.5 ст. 298 ПКУ).

Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку третьої групи у разі зміни видів господарської діяльності протягом податкового (звітного) періоду повинна подати разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни, заяву про внесення змін до реєстру платників єдиного податку разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни(п. 298.6 ст. 298 ПКУ).

У разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін (п. 298.4 ст. 298 ПКУ).

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також