Що робити рівнянам у випадку ДТП через неякісний стан дороги?

Коротка інструкція про порядок оформлення ДТП, що сталося через неякісний стан дороги. Роз'яснення публікує спільнота Авто Євро Сила Львів

- Залишитись на місці події, виставити знак аварійної зупинки, ввімкнути аварійну світлову сигналізацію,

- Записати контакти свідків (якщо такі є) -викликати патруль поліції для оформлення дтп, та одночасно повідомити їм про виклик на місце представника дорожньої служби.

- Виконати ряд фото з місцем знаходження ТЗ, завданої щкоди, вибоїн, ям дороги, відсутність попереджувальних знаків, освітлення дороги, що призвело до дтп.

- Після приїзду поліцейських нагадати їм, що винуватець ТДП є дорожня служба, і протокол повинен бути складеним за ч. 4 ст. 140 КУПАП. Попередньо водій надає пояснення короткого змісту: рухався з безпечною швидкістю руху (прибл. до 80км.год.) попереджувальних знаків не було, дорога була не освітлена, не посипана, ями залиті водою і т.д.

- В подальшому такий протокол розглядає суд і винрсить рішення про компенсацію документально підтверджених витрат по ремонту ТЗ потерпілому, а винуватця дорожню службу притягує до адміністративної відповідальності.

Читайте також