Що робитиметься у Клесові впродовж 2018 року?

Клесівська громада, що у Сарненському районі, - одна з перших що утворилася на Рівненщині. Ця громада почала вже третій рік самостійного господарювання. За два роки вже чимало зроблено, розповів голова громади Василь Гриник. Тому команда однодумців ставить собі надалі не менш амбітні плани.  

Василь Гриник розповідає: 

«У селищі Клесів ми плануємо розширити центральну дорогу, облаштувати тротуар, а також місця для паркування. Тут же плануємо встановити вуличне освітлення. Так буде не лише комфортно, а й безпечно. Плануємо також здійснити поточний ремонт доріг по вулицям Садова, Залізнична, Заводська, Вільна, Лісна, Пушкіна. Розробляємо проекти щодо електромереж та встановлення вуличного освітлення по вулицям Вільна, Соснова, Кузнєцова, Польна. Особливу увагу хочемо звернути на парк відпочинку, адже він потребує сучасного облаштування, тому хочемо до цієї роботи залучити усіх небайдужих мешканців громади. Звісно, вже давно виношуємо ідею щодо будівництва стадіону, на якому будуть займатися спортом і діти, і дорослі. Це лише невеличка частина наших планів по роботі у Клесові. Але нашої уваги потребують і інші села: Карпилівка, Пугач та інші. Ми намагаємося покращити усі сфери життя поступово».

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан в інтерв’ю регіональним журналістам, зазначив, що майже усі ОТГ відчули зростання місцевих бюджетів, в середньому на 30%. 

«Законодавче поле з децентралізації достатньо якісно сформовано. Зараз стоїть питання його імплементації і впровадження цих змін. Коли громада матиме відповідну стратегію економічного розвитку, тоді той ресурс, який на сьогодні є, буде ефективно використовуватись», - підкреслив він.

Водночас Олександр Слобожан визначив два головних виклики реформи децентралізації: необхідність прийняття законопроектів, що сприятимуть активізації формування ОТГ (законопроект про приєднання громад до міст обласного значення) та передача земель за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ.

За інформацією Офісу реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

 

Читайте також