Що таке громадські місця: роз'яснили, де саме заборонено ходити без масок

Фото - ілюстративне

Кабінет міністрів України оприлюднив роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину. Про це сьогодні, 4 квітня, оприлюднили на сайті уряду.

В Постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях людина повинна бути з захисною маскою чи респіратором на обличчі. Втім, мешканці достеменнно не розуміли, що саме мається на увазі під визначенням "громадське місце".

У Кабміні роз'яснили, що до громадських місць відносять під'їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні та медичні установи, церкви, заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія тощо - тобто частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за певну плату.

Втім, перелік громадських місць може бути розширений окремим органом місцевої влади. Тому в Уряді радять бути у масці на вулиці всюди, аби уникнути зайвих непорозумінь, адже у будь-який момент можна опинитись на території, яка підпадає під визначення «громадське місце».

Читайте також