Що відомо про монаха з Рівненщини, який захворів на коронавірус?

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

Вчора, 1 квітня, COVID-19 підтвердили у монаха Дерманського Свято-Троїцького жіночого монастиря. У Рівненській єпархії УПЦ розповіли про стан хворого перед позитивним результатом експрес-тесту на коронавірус.

- Чернець звернувся до сімейного лікаря за допомогою, тому що почував себе погано, мав високу температуру, кашель та нежить. Після огляду медиком, він своїм авто поїхав у лікарню, де зробили експрес-тест , який і показав наявність короновірусу, - зазначається у повідомленні спільноти "Рівне. Голос Цкркви" у Фейсбук.

Родичі монаха розповідають, що на швидку допомогу телефонували ще 22 березня, бо вже тоді чернець нездужав, одна виклик лікарі проігнорували.

У повідомленні йдеться, що нині монах почуває себе погано, у нього ознаки перебігу важкої пневмонії. Органи місцевого самоврядування та санепідемічна служба намагаються встановити коло спілкування ієромонаха за останні два тижні.

У Дерманському Свято-Троїцькому жіночому монастирі, де служив монах, наразі присутні представники санепідемічної служби, проводиться дезінфекція.

Відомо також, що хворий на коровірус чернець контактував зі своїм братом, що повернувся з Мілану, однак ознак захворювання в родині поки не виявлено.

Тим часом, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зауважив, що вже визначено коло осіб, з якими контактував монах - загалом таких 5 осіб. Крім того, здійснюється моніторинг інших населених пунтків, де хворий міг перебувати.

Читайте також