Щороку паводок руйнував дорогу: у селі на Рівненщині побудували переправу для транспорту

Впродовж червня – липня на території Любиковицького старостинського округу активно велися роботи з благоустрою. Але справжнім важливим досягненням стало закінчення будівництва гідротехнічної споруди у селі Мар‘янівка, що є частиною дамби, по якій проходить дорога до центру округу - села Любиковичі.

Повідомляють у Сарненській міській раді.

Чимало зусиль довелось докласти, аби відбудувати цю споруду, адже з року в рік паводок руйнував ділянку дороги. Не стала винятком і велика повінь 2021 року, в результаті якої утворилась вирва в дамбі, довжиною 8 метрів.

І вже у липні 2022 року завершили будівництво споруди, що здатна забезпечити протікання потужного об’єму води під час паводку і, водночас, бетонного покриття, яке сполучає дві сторони дамби.

Роботи на даній ділянці вели поетапно: спочатку готували об’єкт до встановлення бетонних конструкцій, далі розмістили залізобетонні соги та напівсоги, їх скріплювали, тоді завезли землі для подальшого утрамбування. Все це було виконано в 2021 році. А на початку літа 2022-го завезли щебінь, плити перекриття і в липні закінчили роботи з будівництва об’єкта.

Читайте також