Щороку в Рівненському центрі профтехосвіти опановують нові професії понад 5 тис. людей

Понад 200 ветеранів війни отримали нові професії в Центрі профтехосвіти Рівненщини з початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомив заступник голови РОДА Олександр Кохан.

Тут є можливість опанувати спеціальності водія, коваля, слюсаря, рихтувальника – загалом 58 професій. Для учасників бойових дій, як і для всіх безробітних, навчання тут повністю безкоштовне. А немісцевих забезпечують гуртожитком.

Щороку в закладі освіти здобувають нові професії понад 5 тисяч осіб, із яких більше половини – з інших регіонів держави.

Рівненський центр – один із найбільших в Україні за кількістю курсів і відділень, які діють у різних куточках області. Заклад постійно вдосконалюється й упроваджує сучасні методики навчання. Важливо, що майже 90 % випускників одразу працевлаштовуються.

"Проговорили з керівництвом Рівненської служби зайнятості та Центру профтехосвіти їхні потреби. Вже визначили алгоритм підтримки.

Нам важливо і надалі розвивати профтехосвіту на Рівненщині. Цим ми насичуємо ринок праці потрібними фахівцями та впливаємо на ситуацію із безробіттям", - наголосив Олександр Кохан.

<> <> <>