Шеф-кухар відомого рівненського кафе навчав майбутніх кухарів

На навчальній кухні-лабораторії Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості особливе пожвавлення. Тут працюють слухачі - майбутні кухарі. Їм  неабияк поталанило: сам шеф-кухар кафе Олександр Медведь опікується їхнім виробничим навчанням! Нова форма підготовки кваліфікованих робітників у РЦПТО ДСЗ – з використанням елементів дуальної форми навчання – затребувана і перспективна, адже дозволяє максимально влучно навчати слухачів для роботодавців та враховувати сучасні тенденції і вимоги ринку. Так, відоме рівненське гастрокафе «LOK» спільно із навчальним закладом буквально «інвестують» у кухарів з тим, аби вже завтра поповнити свої кадри справжніми професіоналами, адаптованими до виробничого процесу. Суть даного виробничого навчання полягає у наступному: частина навчання відбувається на базі виробничого комплексу РЦПТО, а інша – це майданчики роботодавця, де слухачі працюють нарівні з досвідченими кухарями, задіяні у виробничому процесі, самостійно виконують непрості завдання. Презентовані страви яскраво і переконливо свідчать про достойний рівень підготовки та переваги дуального навчання.

Олександр Медведь прихильник цікавих, незвичних, апетитних і несподіваних подач страв. Під його керівництвом кухарі-початківці навчилися готувати улюблені «Борщ червоний»; «Крем-суп грибний з брускетами з білого хліба»; «Мідії під томатним соусом з червоною ікрою та кроповим спонжем»; «Філе хека з ламінарією та імбирним чатні»; «Свиннийстейк із кукурудзою-гриль та печеними овочами». Гостям смакуватимуть «Риба запечена під вершковим соусом зі спаржею»; знаменита «Котлета по-київськи з картопляним пюре та соусом «тар-тар», а також «Качина грудка під винним соусом з салатом мікс та полуничним мармеладом»; «Пивна тарілка»(брускети з чорного та білого хліба, соус томатно-гострий, соус «тар-тар», цибулеві кільця в клярі, курячі крильця фрі). Ну і звісно – десерт«Штрудель яблучний з родзинками під вершково-полуничним кремом».

Кухарі тісно працюють із своїм майстром виробничого навчання, майбутнім шефом Олександром Медведем, а отже здобувають справжній кухарський досвід та отримують справжню наснагу у професійній роботі.

Читайте також