Шість годин розстрілювали цивільні авто у Гостомелі: ідентифікували п`ятьох російських омонівців

П'ятьом російських військовослужбовцям заочно повідомили про підозру у розстрілі 10 авто у смт. Гостомель, що на Київщині. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

За даними слідства, 25 лютого 2022 військовослужбовці зведеного загону підрозділів Росгвардії з міст Кемерово та Новокузнецька Кемеровської області, а також загону мобільного особливого призначення по Красноярському краю, не виконавши бойове завдання із захоплення Києва, відступили та зайняли позиції в смт Гостомель. 

Перебуваючи в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської, російські військові упродовж понад шести годин розстрілювали цивільні автомобілі з мирними мешканцями, які намагалися виїхати із зони бойових дій у напрямку Києва. Внаслідок обстрілів загинуло п’ятеро людей, ще шестеро отримали поранення.

У ході слідства встановлено 11 потерпілих та 41 свідок, призначено 57 експертиз, проведено 9 слідчих експериментів. Крім того, правоохоронці отримали відео з камер, розташованих поруч із місцем злочину, а також відеозапис свідка жахливих подій.

Наразі слідством ідентифіковано п’ятьох російських омонівців – це командир підрозділу ЗМОП РФ по Красноярському краю, його заступник та військовослужбовець із числа командного складу управління Росгвардії по Красноярському краю, які віддавали злочинні накази стріляти по цивільним, а також двоє військовослужбовців ЗМОП та Росгвардії.

Наразі тривають заходи із встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до розстрілу цивільних в Гостомелі.

Читайте також