Шість магазинів, недобудований торговий центр і мільйон позичених гривень: немалі статки голови однієї із РДА Рівненщини

Віктора Мініча було призначено на посаду голови Рокитнівської районної державної адміністрації у грудні 2019 року. До цього він був підприємцем. У своїй декларації про доходи у 2019 році, пан Мініч зазначив, що має у власності 6 магазинів і 5 земельних ділянок.

Віктор Мініч і голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

Також Віктор Мініч разом зі сім’єю орендують у ТОВ "Рокитнівська виробнича компанія" житловий будинок на 355 квадратних метри і земельну ділянку та 1480 «квадратів».

У Рокитнівської селищної ради пан Мініч орендує земельну ділянку площею 819 метрів квадратних.

Віктор Мініч із дружиною Іляною

У власності дружини голови району, Іляни, три земельні ділянки у селищі Рокитне та ще одна, на 2 500 квадратних метрів, – у селі Грушвиця Перша Рівненського району. За Іляною Мініч також незавершене будівництво торгового центру в Рокитному. Його площа – майже 3 500 квадратних метрів.

У автопарку сім’ї голови Рокитнівської РДА – чотири автомобілі. У власності Віктора Мініча VOLKSWAGEN MULTIVAN 2007 року випуску, придбаний 2012 року, а у дружини - SUZUKI SX4 2010 року, який придбали в 2011 році. Крім того, на дружину зареєстровані два вантажні автомобілі КАМАЗ.

Очільник Рокитнівського району має акції у ПрАТ Рокитнівський скляний завод. Сім’я Мінічів має у власності низку підприємств: ПП КАРТОН (100%), ТОВ Рокитнівська виробнича компанія (100%), ТОВ РВК-М (100% на двох), ТОВ М-Трейд (61%), ТОВ Рокитнівський інформ-центр (100%).

Згідно із відкритими даними, ці компанії займаються виробництвом бетонних розчинів, готових для використання, вантажним автомобільним транспортом, лісопильним і стругальним виробництвом,  оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням, будівництвом водних споруд.

сім'я Віктора Мініча

Також видаванням газет, друкуванням іншої продукції, надають інші інформаційні послуги, надають у оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Займаються ці підприємства також роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Від зайняття підприємницькою діяльністю минулого року Віктор Мініч заробив 220 тисяч гривень, а дружина – 175 тисяч гривень.

сім'я Віктора Мініча

За основним місцем роботи у ТОВ Рокитнівська виробнича компанія, пан Мініч заробив трохи більше 60 тисяч гривень. Також отримали більше 25 тисяч допомоги на дітей, 5 500 гривень процентів від банків. Від продажу «майнових прав на корисну модель» польській компанії Віктор Мініч отримав 74 тисячі гривень. Також голова РДА минулого року отримав кредит у сумі 100 тисяч гривень.

Згідно із декларацією, із грошових активів Мінічів – більше мільйона гривень, позичені третім особам – компаніям, які ж їм і належать. Із готівкових коштів – 350 тисяч гривень, 50 тисяч доларів і майже 46 тисяч гривень на банківських рахунках дружини.

сім'я Віктора Мініча

Віктор Мініч є також членом Громадської організації «Нова Рокитнівщина» та Громадському формуванні з охорони громадського порядку і смт Рокитне «Рокитнівська варта».

Фото - відкриті джерела.  

Читайте також