"Шкода рівнян": шансів провести матч на "Авангарді" у 2021-му стає все менше

Рівненський "Верес" є головним претендентом на підвищення у класі. Місцева команда є лідером Першої ліги, а перепустки у Прем'єр-лігу отримають три найкращі команди за підсумками цього сезону. Однак максимального оптимізму у місцевих вболівальників немає, адже найбільш болючим питанням є відсутність інфраструктури для проведенням матчів у рідному місті.

Реконструкція "Авангарду", ймовірно, триватиме ще довго, адже міська влада не готова проявити ініціативу та виділити частину коштів на продовження будівництва. Мер Рівного Олександр Третяк заявив, що місто має зарезервованих 50 мільйонів гривень, але цього недостатньо навіть для завершення першої черги будівництва.

- Ми чекаємо обіцяної відповіді від керівництва області по залученню фінансування з держфондів. Якщо ми спільно зведемо ці кошти, з держбюджету і наш міський, у нас буде шанс зробити стадіон і проводити на ньому змагання. Самостійно місто не витягне на своїх плечах будівництво та реконструкцію "Авангарду", - зазначив Олександр Третяк.

Поступово зникає оптимізм і у президента "Вереса" Івана Надєїна. Власник клубу розповів, що на початку року шанси зіграти матч на "Авангарді" у 2021-му видавилися більш реальними, ніж зараз. Керівництво "Вереса" заявило три стадіони у якості потенційно домашніх в разі виходу команди в УПЛ. Зважаючи на теперішні реалії, рівняни ймовірно змушені будуть грати у іншому місті.

- Ми плануємо грати в Луцьку, це для нас більш зручний варіант. Ми там вже один матч проводили. Але все таки ми сподіваємось, що по грошах ситуація зміниться. Без міста ніхто грошей на "Авангард" не дасть, саме місто має зробити перший крок. Ні резервні фонди, ні якесь резервування, не допоможе - це чітка відповідь всіх, хто може приймати рішення в Києві. Це об'єкт міста і саме в цій частині вони мають його профінансувати. Ми даємо певну допомогу, щоб будівництво не зупинялось, але цього не достатньо. Якщо міська рада дозволить нам вирішувати долю стадіону, ми готові шукати інвесторів для завершення реконструкції, - зауважив Іван Надєїн.

Нагадаємо, наприкінці січня на рівненський "Авангард" приїжджала інспекція з Української асоціації футболу. Тоді міська та обласна влада заявляли про необхідність добудови першої частини арени - головної трибуни та футбольного поля. На ці потреби повинні були знайти 188 млн. Однак за майже три місяці жодних коштів на "Авангард" не виділили.

- Коли у січні приїжджала інспекція на стадіон, я був впевнений, що ми зіграємо на "Авангарді" у цьому році. Я дивлюсь, є певні політичні домовленості між міською та обласною владами. Шкода вболівальників, футболістів, клуб - шкода рівнян. Вони втрачають можливість такого свята як футбол, потенційно - у Прем'єр-лізі, - додав президент "Вересу".

Новий сезон в УПЛ стартує орієнтовно наприкінці липня. Іван Надєїн не виключив варіант, що першу половину сезону, у разі виходу до Прем'єр-ліги, "Верес" гратиме на виїзді.

Читайте також