Школяра, який лякав дітей жабою, а потім викрав мобільний телефон і здав у ломбард, оштрафували

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Демидівський районний суд поставив крапку у кримінальному провадженні щодо крадіжки, яка сталась торік у жовтні в Радивилівському профліцеї, повідомляє Сусіпльне.

Як ідеться у судовому документі, оприлюдненому на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, злочин відбувся за таких обставин.

31 жовтня 2018 року близько 11 години неповнолітній, перебуваючи у корпусі № 2 Радивилівського профліцею, тримав у руках жабу, якою лякав учнів. У цей час у корпус зайшла дівчина, яка у руках тримала телефон і, злякавшись жаби, разом з іншими учнями почала бігти. У цей момент із її рук випав мобільний телефон, а хлопець його підібрав і здав у ломбард. За нього він отримав півтори тисячі гривень.

Коли поліція взялась за справу та з’ясувала обставини, хлопець викупив цей телефон назад та повернув власниці. У суді він свою вину у крадіжці визнав та сказав, що розкаюється. А потерпіла сторона заявила, що оскільки телефон їм повернули, то і претензій до хлопця не мають. Сам парубок виховується у багатодітній сім’ї, він з Бродівського району Львівщини.

У підсумку суд ухвалив визнати хлопця винним за ч. 1 ст. 185 КК України і призначити покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 850 гривень), а також стягнути з нього на користь держави 572 гривні витрат за проведення судової експертизи.

Читайте також