Школярам Рівненщини розповіли про небезпеку публікації інтимних фото в мережі

фото ілюстративне

Всеукраїнська акція #STOP_SEXтинг та урок для підлітків: «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?»

5 лютого, працівники ювенальної превенції Дубенського відділу поліції в ЗОШ І-ІІІ ступеня №3 м.Дубно провели урок для учнів 8 класів на тему:«Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?», передає Дубенський відділ поліції

Враховуючи те, що на даний час зростає кількість злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі — онлайн-грумінг та вимагання, підліткам розповідали про ризики надсилання своїх інтимних фотографій. Також їм роз’яснили, що налагоджуючи довірливі стосунки з дитиною та використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці можуть вимагати у них інтимні фотографії та шантажувати їх, погрожуючи розіслати фото знайомим. А ще можуть вимагати більш інтимні матеріали, гроші чи приватні інтимні зустрічі. Окрема проблема – секстинг – надсилання підлітками своїх інтимних фото одне одному, що може призвести до небажаного поширення таких матеріалів і (кібер)булінгу дитини.

Саме тому батьки та педагоги мають піклуватися про превентивні заходи, що убезпечить дитину від ризиків секстину. А також розуміти, у випадку, коли особа, яка причетна до розповсюдження інформації парнографічного змісту, не досягла віку, за який можна притягнути її до кримінальної відповідальності, таку відповідальність несуть її батьки. Неповнолітня особа підлягає реєстрації на облік в поліції, що в подільшому може негативно вплинути на її долю.

Читайте також