Штурм окопів і евакуація на бронеавтомобілях: сарненські нацгвардійці відточують майстерність

Протягом кількох тижнів сарненський підрозділ Нацгвардії оперативного призначення пройшов комплексну підготовку на полігоні. Військовослужбовці удосконалювали свої навички з вогневої, тактико-спеціальної, військово-інженерної підготовки й тактичної медицини.

Вінцем підготовки стали тактичні навчання, під час яких гвардійці відпрацювали захід і зайняття оборони позицій, реагування на скиди умовного противника й ворожі підступи диверсійно-розвідувальних груп, евакуацію на бронеавтомобілях. Заняття проводились в умовах максимально наближених до бойових.

«За легендою є противник, який розташувався на відстані 200-300 метрів від переднього краю позицій. Особовий склад роти відпрацьовує порядок заходу на позицію через відхідну траншею, зайняття позицій групою медичної евакуації та робота бронетехніки під час евакуації поранених, дії командирів відділень щодо призначення орієнтирів і вогневих точок для підлеглого особового складу, реагування особового складу на скиди з дронів, мінометні обстріли, а також підступи умовних ДРГ до позицій», – розповідає командир відділення інструкторів майор Максим Пантелей.

Нині підрозділи Нацгвардії у складі Сил оборони нищать окупанта і захищають державу на усіх рубежах.

 

Читайте також