Ситуація з апаратами штучної вентиляції легень на Рівненщині: у якому стані та скільки ще потрібно

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу у Рівненській ОДА,  в.о начальника управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів, що вся медична техніка, яка стоїть на балансі у лікувально-профілактичних закладах області, в тому числі і апарати штучної вентиляції легень, щороку згідно із графіком проходить стандартизацію і метрологію.

За його словами, усі апарати, які працюють, мають відповідний документ, що дозволяє їм виконувати ту чи іншу функцію і бути використаними у відповідних медичних маніпуляціях.

«Наразі в області, згідно інформації експертної групи з анестезіології та інтенсивної терапії нам потрібно щонайменше 150 сучасних апаратів ШВЛ», - зазначив Олег Вівсянник.

Також, під час брифінгу заступник голови ОДА Ігор Тимошенко додав, що всі небайдужі рівняни та представники бізнесу можуть взяти шефство над медичними закладами Рівненської області.

«Ми готові надати список всіх 105 медичних закладів області, яким підприємства можуть організувати підтримку і матеріальне забезпечення. В стислий термін ми опублікуємо на сайті Рівненської ОДА такий перелік», - прокоментував Ігор Тимошенко.

За його словами, облдержадміністрація готова підказати благодійникам де придбати матеріальні засоби, адже, наразі, через ажіотаж не завжди це можна зробити оперативно.

До слова, таку інформацію можна отримати у департаменті економічного розвитку Рівненської ОДА.

Читайте також