Скільки дітей на Рівненщині щепили від коронавірусу

За висновком національної експертної групи з імунопрофілактики єдиною вакциною, якою можуть щеплювати дітей, наразі є Pfizer. 

Щеплюють дітей із високим ризиком важкого перебігу захворювання та розвитку ускладнень від COVID, тобто дітей із важкою патологією (діабет, серцево-судинні захворювання). Інші випадки стосуються перетину за кордон, або виїзду на навчання у країни, де вимагають щеплення, а також дітей, які приїжджають з країн, де отримали першу дозу. Про це на брифінгу розповіла координаторка вакцинальної кампанії на Рівненщині Олена Гандзюк. 

За її словами, на сьогодні в області дітей віком від 12-15 років першою дозою щеплено 20 дітей, другою дозою 10, віком 16-17 років - першою дозою - 535 дітей, другою - 523. Насамперед, як було вже сказано, це стосується виїзду за кордон. 

Коли діти старші. то батьки більш охоче їх щеплюють. Я б не сказала, що в нас зараз дуже багато охочих батьків щеплювати дітей. Коли діти молодші, то батьки відносяться до цього більш обережно, - додала Олена Гандзюк. 

Читайте також