Скільки може заробляти репетитор польської у Рівному

Знання іноземних мов відкриває цілий світ можливостей: від навчання та роботи, до подорожей та нових знайомств. Саме тому так важливо знати одну, а краще кілька мов. Нині великої актуальності набуло вивчення польської мови.

Чому так актуально   знати польську мову

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, багато українців знайшли прихисток в Польщі. Для навчання, роботи та спілкування в повсякденному житті без польської мови не обійтись. Польська мова також необхідна:

  1. Для тих, хто їде навчатися у Польщу. Для всіх іноземців, зокрема і українців, навчання у державних закладах середньої освіти - безкоштовне. Для українців, щоб вступити в технікум чи ліцей, достатньо атестату про загальну середню освіту, а також знання польської рівня В1, також  багато українців обирають для навчання польські ВУЗи;

  2. Польська також знадобиться для роботи. Багато українців їдуть працювати до Польщі, відкривають свій бізнес з цією країною, тож для спілкування їм необхідна польська мова;

  3. Подорожі та спілкування. Польща - красива європейська країна з багатою історією та неймовірними краєвидами, тож для легкої та цікавої подорожі, спілкування з новими знайомими -  вам точно знадобиться мова.

Українцям легше вчити польську, адже як і українська, та належить до слов’янської групи мов і в них дуже багато схожих або ідентичних слів. На примітивному рівні поляки та українці навіть без додаткових мовних знань зрозуміють один одного. Але не варто недооцінювати польську і вважати, що її вивчення аж занадто легке. Вимова, будова фраз, слова та навіть алфавіт - усе це слід вивчити та зрозуміти як вимовляти та будувати речення. А для цього необхідна допомога репетитора з польської мови онлайн.      

Як стати репетитором з польської мови?

Ті, хто вчився у Польщі або знає польську, може спробувати себе як репетитора. Оскільки за кілька останніх років, попит на цю послугу суттєво зріс. Перш ніж стати репетитором, визначте, які переваги ви отримаєте:

  • Додатковий заробіток. Репетиторство можна поєднувати з основною роботою; 

  • Можливість працювати з будь-якого міста світу для цього варто обрати онлайн форму викладання;

  • Обрати офлайн форму навчання, а відтак спілкуватися з новими та цікавими людьми;

  • Самостійне формування свого розкладу та самовдосконалення. 

Коли ви визначились скільки уроків в тиждень готові викладати і який формат обираєте -  особисті зустрічі чи в онлайн форматі, варто задуматись, яку ціну встановити за послуги. На заробіток впливають наступні чинники:

  1. Ваша кваліфікація, якщо ви маєте філологічну освіту та досвід навчання у Польщі, а також спілкування, ціна має бути більшою;

  2. Методики, якими володіє викладач, відзнаки та дипломи - це все також впливає на ціноутворення;

  3. Комунікабельність та вміння знайти спільну мову з будь-ким, адже можуть попадатися досить складні учні. 

Також важливо вміння себе подавати, створіть анкету, правильно рекламуйте себе.

Далі слід скласти ретельний план уроків. Визначте формат уроків: скільки буде часу відведено на граматику, скільки на лексику. Підберіть методику та літературу, яка допоможе зробити уроки змістовними та цікавими. Також дізнайтеся, що хоче отримати від цих уроків учень. Якщо йому потрібна мова для спілкування та подорожей підберіть якомога більше польських фраз для спілкування, якщо ж вимоги до більш поглиблених знань зосередьтеся на граматиці. Але в будь-якому випадку, учень має отримати знання, як читати, розмовляти та перекладати польською.

Скільки заробляє репетитор з польської мови?

Щомісячний заробіток репетиторів залежатиме від кількості уроків, які ви зможете викладати впродовж місяця. Це може бути як підробіток, так і основний вид заробітку.

Якщо ви лише на початку шляху репетиторства, встановіть невеликий цінник - так ви отримаєте учнів та рекомендації, які сформують ваш майбутній імідж, що допоможе залучити нових учнів. 

Якщо хочете збільшити свій дохід, слід постійно вдосконалюватись:

  1. Створіть портфоліо: вкажіть вашу освіту, досвід викладання, розкажіть більше про себе, усю інформацію можна розмістити або на освітньому маркетплейсі, такому як BUKI, де учні можуть залишити свої відгуки про ваші методи викладання;

  2. Самовдосконалюйтесь: шукайте цікаву літературу, застосовуйте кілька методів для викладання, залучайте до навчання ігри та перегляд фільмів та серіалів;

  3. Будьте самоорганізованими - не підводьте учнів, які записались на заняття, також можете складати гучний графік, коли уроки можна проводити як вдень, так і   ввечері;

  4. Зробіть викладання небанальним. Цікавтеся сучасними фільмами, як говорять блогери, які слова та вирази використовують поляки зараз, розказуйте більше про нові слова, сленг, адже мова постійно розвивається і ви маєте не відставати від цього;

  5. Будьте комунікабельними - до відкритого викладача, який любить свою справу і цікаво викладає предмет, потягнуться учні. 

То ж скільки може заробити репетитор? У Рівному  репетитор з польської отримує 120-500 гривень за годину уроку, тобто в середньому 270 гривень за годину. Отже, щомісячна зарплатня може складати від 10 тисяч до 20 тисяч гривень. Усе залежатиме від кількості годин, які ви витратите на репетиторство.  

Отже наполегливість, зацікавленість в учнях та любов до предмету, який викладаєте зробить з вас кваліфікованого репетитора, якого обожнюють учні і який отримує гідну винагороду за свою роботу. 

Читайте також