Скільки заробітчан з Рівненщини досі перебувають за кордоном?

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

Попри закриття кордонів та посилення обмежувальних заходів, українці продовжують повертатися у рідну країну спецрейсами. Яка кількість заробітчан після впровадження карантину повернулася на Рівненщину ­– керівництво області точно сказати не може.

Ідентифікувати приблизну кількість наших співвітчизників за кордоном покликана система «Друг», яку започаткувало Міністерство закордонних справ України. Кожен громадянин нашої держави може зареєструвати в цій системі і повідомити про своє бажання повернутися додому. За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, згідно програми «Друг», за кордоном знаходяться 23 мешканці Рівненської області.

– Розуміємо, що ця цифра далека від реальності, але це єдина офіційна цифра, – додав заступник очільника області.

Ігор Тимошенко також зауважив, що існує система в пунктах пропуску на кордоні, де кожен наш громадянин підписує довідку і зобов’язання дотримуватись умов самоізоляції. Така інформація доходить до обласної влади, а згодом скеровується на місця в районах.

– Тоді вже є обов’язок сімейного лікаря організувати обстеження у разі потреби, а для місцевих органів влади – забезпечити контроль таких громадян. У разі порушення – притягати до адміністративної відповідальності, – зазначив Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, станом на ранок 24 березня на Рівненщині не виявлено жодного підтвердженого випадку інфікування корона вірусом. Загалом в Україні таких випадків вже майже 100.

Читайте також