Скільки зброї та набоїв здали мешканці Рівненщини поліції за тиждень?

Понад півсотні одиниць зброї видали до поліції жителі Рівненщини впродовж тижня, повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Із початку місячника добровільної здачі зброї, який розпочався 14 січня, до поліції громадяни видали 56 одиниць зброї, 255 набоїв різного калібру та 7 спецзасобів.

Крім того, 20 січня житель селища Рокитне здав до поліції корпус та запал до гранати, схожої на РГД-5. слідчі відділення поліції №2 вилучене відправили для проведення експертизи. 

До 10 лютого цьогоріч жителі Рівненщини можуть звернутись до відділів і відділень ГУНП, дільничних офіцерів поліції та добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спецзасоби.

За незаконне поводження із вогнепальною зброєю, боєприпасами чи вибухівкою передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

На сьогодні в області зареєстровано 18177 власників зброї, які в особистому користуванні мають 25020 одиниць вогнепальної зброї: 21059 – мисливської гладкоствольної, 3879 – мисливської, нарізної, комбінованої та 82 — нагородної.

За інформацією відділу комунікації поліції області.

Читайте також