Слідчі та експерти Рівненщини обговорили шляхи покращення співпраці (ФОТО)

Робоча зустріч слідчих та експертів Рівненського НДЕКЦ МВС відбулася сьомого лютого в ГУНП області. Присутні обговорили пріоритетні напрями співпраці між обома підрозділами та проаналізували роботу з проведення комп’ютерно-технічної експертизи.

Інспектори відділу протидії кіберзлочинності, слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності, керівники слідчих підрозділів відділів та відділень області спільно з судовими експертами по напряму комп’ютерно-технічної експертизи у сфері інтелектуальної власності обговорили питання проведення попереднього огляду об’єктів дослідження. Зокрема, зупинилися на конкретних випадках під час проведення слідчих дій у кримінальних провадженнях цієї категорії.

Як зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк, такі робочі наради дуже важливі для повного, всебічного розслідування кримінальних проваджень, аби в найкоротші юридичні строки скеровувати їх до суду.

Правоохоронці та експерти також узагальнили проблемні аспекти та визначили єдиний алгоритм дій у ході збирання, пакування об’єктів досліджень та правильний перелік питань, які ставлять слідчі експерту.

За результатами обговорень керівництво та працівники обох підрозділів вирішили, що під час проведення санкціонованих обшуків у сфері господарської та службової діяльності поліцейські залучатимуть до проведення процесуальних дій фахових судових експертів.

У протидії злочинності та досягненні максимальних результатів у діяльності слідчих підрозділів та експертів такі зустрічі ініціював начальник Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Андрій Семчук. Адже від роботи слідчого на місці події, проведеного огляду об’єкта залежить якість експертизи, а відтак — якнайшвидше розкриття злочину.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також