Служив у монастирі на Рівненщині: стало відомо ім`я львівського диякона, який розбещував доньку

У лютому всю Україну сколихнула новина про львівського диякона, якого підозрюють у розбещенні власної доньки. 44-річного чоловіка затримали львівські правоохоронці та взяли під варту. У поліції дані про особу чоловіка не розголошували, однак у ЗМІ з'явилася інформація, що він був священнослужителем - дияконом.

Як повідомляє zaxid.net, з'явлась інформація, що обвинуваченим є Андрій Бурдик, протодиякон Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах(ПЦУ), що на Рівненщині.

Журналісти "Рівне Медіа" зв'язалися із Архімандритом Онуфрієм, який є намісником даного монастиря. Він підтвердив дану інформацію та зазначив, що у монастирі про це дізналися, коли Бурдика посадили до СІЗО.

"Він у нас півтора роки вже не служить. Раніше приїжджав служити по неділях зі Львова. Ми його прийняли. Він непоганий священник, розумна людина. Такого не було, щоб ми за ним щось помічали. Він у Львові, а ми тут - у Гурбах. Невідомо, чим він вдома займався", - розповів намісник монастиря.

За словами Онуфрія, Андрій Бурдик займався комп'ютерами у релігійних установах. Зокрема, писав сайти. Так, і сайт Свято-Воскресенського чоловічого монастиря - також його рук справа.

Намісник розповідає, що протодиякон закінчив богословську академію, навчався у семінарії. Він не був членом братії монастиря, однак, інколи приїжджав служити. Згодом звільнився за власним бажанням.

З оприлюднених матеріалів справи відомо, що Андрій Бурдик розбещував доньку, яка залишилася з ним жити після розлучення з дружиною, впродовж кількох років. Вперше він це зробив, коли дівчинка навчалася у початковій школі.

Андрій Бурдик систематично примушував доньку роздягатися перед ним та розглядав її, робив це навіть у лісі. Часто фотографував та знімав на відео оголену дитину, мацав її, а також показував їй свої геніталії.

Крім того, слідство встановило, що Бурдик збирав дитячу порнографію, це були знімки та відео не лише власної доньки, а інших дітей. Під час обшуків поліцейські виявили тисячі файлів із порнознімками та відео.

Читайте також