Смерть двох дітей від вибуху на Рівненщині: справу стосовно господаря дому передали до суду

13 липня у селищі Смига Дубенського району внаслідок вибуху загинули 13-річний хлопчик і 11-річна дівчинка. Трагедія сталась у домогосподарстві їх дідуся. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. В ньому вони знайшли коробку, яка зовні не викликала жодної небезпеки, втім, як з'ясувалося, в ній був вбудований вибуховий пристрій. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух.  За результатами огляду господарства 59-річного жителя селища Смига, поліцейські вилучили 1149 одиниць вибухових  предметів.

На Рівненщині від вибуху загинули діти

На Рівненщині продовжують знешкоджувати боєприпаси, які знайшли на території, де вчора загинули діти

У прокуратурі області повідомляють, що за наслідками досудового розслідування, прокуратурою області скеровано до  суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 59-річного жителя Рівненщини, який обвинувачується у вчиненні умисного вбивства двох малолітніх дітей, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб, незаконного поводження з бойовими припасами, вибуховими речовинами та незаконного виготовлення вибухових пристроїв, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 1, 2, 5 ч.2 ст. 115, ч. 1 ст.263, ч. 1 ст. 263-1 КК України.

У мережі з'явилося відео зі Смиги, де сьогодні внаслідок вибуху загинули діти

В ході досудового розслідування слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що чоловік,  діючи з умислом спрямованим на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, використовуючи заздалегідь знайдені мінометні осколкові міни, незаконно виготовив саморобні вибухові пристрої, які розмістив як пастки для злодіїв у металевих шафах в підсобному приміщенні на території власного домогосподарства.

На Рівненщині з території господарства, де вчора загинули діти, вилучили понад тисячу вибухових предметів

У липні 2019 року, внаслідок вибуху одного із саморобних вибухових пристроїв, двоє малолітніх дітей отримали тілесні ушкодження несумісні із життям.

Крім того, на подвір’ї обвинуваченого виявлено значну кількість інших бойових припасів, вибухових пристроїв та речовин, які останній збирав на околиці смт. Смига та в подальшому розбирав на металобрухт.

Чоловікові із Дубенщини, в якого на подвір`ї розірвався боєприпас і загинули двоє дітей, повідомили про підозру

Судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч.2 ст.115 КК України у виді позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

 

Читайте також