Смертельна аварія у Клевані: батьки школярів просять встановити біля ліцею світлофор

8 грудня батьки школярів ліцею у Клевані зібрались на місце недавньої аварії, щоб обговорити проблему відсутності світлоформа та знаків про школу на трасі Луцьк-Рівне.

Про це повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, 3 грудня, неподалік ліцею 8-річний хлопчик переходив дороги на неврегульованому пішохідному переході. Автівка на швидкості збила дитину. Школяр помер на місці аварії від отриманих травм.

Батьки учнів зазначають, що вже зверталися до відповідних органів з проханням встановити світлофор, однак завжди отримували відмови. Після трагедії мешканці Клеваня зібрались на місці ДТП з вимогою убезпечити дану ділянку дороги.

Підтримати батьків прийшла бабуся загиблого хлопчика Тамара Яцук.

фото - Суспільне

"Цей перехід став останньою дорогою для мого онука. Ми часто його забирали. А це каже: "Бабусю, я вже дорослий". Я його провела, бо йшла на роботу, і він пішов в школу. А зі школи вже не повернувся", – пригадує жінка.

Жителі Клеваня зазначають, що діти бояться переходити дорогу, адже машини їдуть на великій швидкості і рідко пригальмовують. 

Фото - Суспільне

Батьки підготували звернення до Служби автодоріг та Патрульної поліції з вимогою встановити на місці нерегульованого пішохідного переходу світлофор. Документ підписали близько 70 людей.

Речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк розповідає, що дана ділянка траси не є місцем концентрації аварій. 

Дмитро Леонтіюк, фото - Суспільне

Наразі фахівці відомства шукають шляхи обладнання переходу світлофором. Зокрема, джерела фінансування цього проєкту. 

Пан Леонтіюк зазначає, що за умови виконнаня робіт Службою автодоріг виникне бюрократична проблема, вирішення якої затягнеться, адже мова йде про тендери. Якщо світлофор встановлять органи місцевого самоврядування, то це буде значно швидше.

Читайте також