Сміттєва Свобода

 Шляхове варварство

Про те, що у міста Лева є проблеми із сміттєзвалищем, відомо давно. На цій темі уже навіть встигли поспекулювати на всеукраїнському рівні. Адже всі сили були направлені на те, щоб прив’язати мера Андрія Саводовго до трагедії на полігоні. Офіційно деякий непотріб зі Львова везуть для «поховання» в інші області. Для цього перевізнику платять за доставку сміття в конкретне місце. Коли водій не може домовитися із тими, хто керує сміттєзвалищем, то непотріб викидають де попало. Буває, що перевізник привласнює собі гроші та позбувається вантажу на півдорозі.

На Рівненщині уже зареєстровано чотири таких факти: у місті Дубно, селах Діброва Млинівського та Оженин Острозького районів. Мабуть, колись таке робили у середньовіччі. В цивілізованому світі за нанесення шкоди екології перевізника покарали б одразу та примусили визбирати усе, що він наскидав. Без перебільшення, у цій ситуації винні всі: правоохоронці, місцева влада, зажерливі перевізники та байдужість замовників. В свою чергу, чиновники із культурної столиці України мали б придумати план вирішення проблеми, адже не можна вічно платити за те, щоб сміття просто зникало з перед очей.

«Бог» піару

Коли на Рівненщині політики стикнулися із цією проблемою, то одразу почали думати не над її вирішенням, а як нею скористатися. Креативнішим за всіх в області виявився депутат Рівнеради від Громадського контролю Святослав Євтушенко. До слова, він надзвичайно добре розуміється у сміттєвій темі та не раз використовував її на виборах. Його пов’язують із роздачею листівок у Рівному та замовним сюжетом на одному із телеканалів.

«Провалюється рейтинг у чоловіка. Для того, щоб про себе нагадати, він сам надрукував та розніс за ніч 80 тисяч листівок. Розумієте, треба, аби прізвище його прозвучало. Туфта повна. Зроду на рівненський полігон львівського сміття не возили. Для того, щоб зняти усі спекуляції, я поставив там камеру і охорону», - такими словами охарактеризував ситуацію мер Рівного Володимир Хомко.

Сутичка за електорат

«Свободівці» долучилися до цього процесу після виявлення перших реальних фактів хаотичного скидання сміття на Рівненщині. Через давню боротьбу із «Самопоміччю» їм надзвичайно вигідно «розкачувати» цю тему. Особливою активністю відзначається депутат обласної ради Володимир Муляр, який на своїй сторінці у Facebook розпочав справжнє «сміттєве» полювання.

Читайте також