«Смотрящого» і його спільників судитимуть за наркотрафік у колонії на Рівненщині

На Рівненщині судитимуть злочинне угрупування, яке організувало наркотрафік у одній із колоній.

Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 7 учасників злочинної організації.

Встановлено, що 33-річний уродженець Волині, який понад 15 останніх років перебуває за ґратами, завдяки набутому авторитету серед засуджених отримав статус так званого «смотрящого». 

Він же організував і наркобізнес в колонії, залучивши до своєї діяльності у якості виконавців ще двох ув’язнених та трьох осіб з числа своїх близьких за межами установи, двох жителів Вараша та рівнянку.

Учасники організованої групи налагодили схему постачання до закладу наркотичних речовин – канабісу, бупренорфіну, метадону та трамадолу. Використовуючи корупційні зв’язки, вони залучили до свого «бізнесу» працівника, котрий мав право входу на територію колонії у зв’язку із виконанням трудових обов’язків.

Заборонені речовини надходили співучасникам різними партіями через один з поштових сервісів. Ті їх збирали та формували в одну передачу, яку за винагороду кур’єр доставляв у заклад. Іноді пакунки просто перекидали через паркан. Частину наркотиків засуджені лишали для власного використання, ще частину продавали іншим ув’язненим.

Протизаконну діяльність організованої групи правоохоронці викрили та припинили у червні минулого року. Слідством встановлено 12 епізодів злочинної діяльності угруповання.

Фото - ГУНП Рівненщини, Рівненська обласна прокуратура

Читайте також