Сьогодні у Рівному нарешті відкриють славнозвісну "Зеленку" (ФОТО)

фото - Фейсбук

Реконструкція рівненської Літньої естради в парку - “Зеленки” - підійшла до завершення. Цей проект - один з перших і кращих прикладів співпраці міської влади, громадських активістів та небайдужих рівнян, який покаже, що разом можна досягти чудового результату. Його реалізація розпочалася ще два роки назад, причому незалежно і майже одночасно як з боку міської влади, так і з боку активістів-архітекторів.

На обговоренні першого ескізного проекту оновлення літньої сцени були присутні спеціалісти в сфері архітектури та містобудування, колишні працівники парку і просто рівняни, яким небайдужий зовнішній вигляд нашого міста. Саме завдяки останнім був ініційований і проведений в facebook конкурс ідей реконструкції зеленої естради. В ньому взяли участь п’ять проектів молодих рівненських архітекторів. Далі, за активної участі міського голови була проведена робота над розглядом і доопрацюванням цих ескізів з врахуванням вартості робіт і можливих використаних матеріалів.

В результаті довгого процесу обговорення деталей та багатьох дискусій з’явився кінцевий варіант реконструкції, над яким працював колектив молодих архітекторів на чолі з Дмитром Котляровим. Цей проект і був погоджений міською владою та восени 2017 року запущений в роботу. В основу проекту лягли напрацювання конкурсних проектів багатьох архітекторів: Маринич О.В., Музика О.В., Ткачук М., Омельчук О.; авторського колективу Майстерні MOST: Олена Коновал, Олександр Позняк, Богдан Мовчун, Сергій Рак, Ольга Марчук, Петро Степанюк; Студії архітектури та дизайну «А-2», Рижук Н.О. та Бородіна Ю.С. Треба відмітити, що авторами проекту-переможця конкурсу на проект реконструкції були Микола Ткачук та Олена Омельчук.

Звісно ж, за час планування та втілення проекту реконструкції в життя траплялися різні складні ситуації, було немало критики (конструктивної і не дуже) та безпідставних звинувачень з різних сторін. Та, незважаючи на всі труднощі, ми разом все ж дійшли до мети і вже практично готові показати рівнянам фінальний результат роботи. Поки що у проекті не реалізовується частина, що передбачала реконструкцію площі біля "Стоматолога" та влаштування там сухого фонтану. Але ми сподіваємося, що, коли розкопки закінчаться, оновлення цієї локації продовжиться.

Урочисте відкриття оновленої Літньої естради відбудеться сьогодні, 3 червня, о 15.30 год.

Читайте також