Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч з капеланом Сергієм Лучаніним

фото ілюстративне

У середу, 21 березня о 13.00 в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська,18) відбудеться вечір-зустріч з Сергієм Лучаніним «Війна очима капелана».

Він настоятель Свято-Преображенської парафії в селі Олександрія Рівненського району, керівник Єпархіального відділу по зв’язках з громадськістю УПЦ КП та член Національної спілки журналістів України. Нагороджений Орденами святого князя Володимира Великого III ступеня та святого Архистратига божого Михаїла. Сергій Лучанін капелан окремої роти снайперів 3-го механізованого батальону 14-ї окремої механізованої бригади.

Один з перших зголосився служити і вже більше чотирьох років підтримує моральний дух бойових побратимів на Сході. Був поруч з ними під Дебальцевим і Горлівкою, постійно навідується до військових частин на передовій, спілкується та підтримує наших воїнів молитвою, сповіддю та добрим словом. Він готовий прийти у будь-яку хвилину на допомогу тим, хто потребує надії і тепла.

Гість розповість про свій досвід військового капелана, про будні бійців, бойові події і обставини, в яких вони опинялись. Він торкнеться особливостей духовної опіки військових та розкаже про жертовність простих українських солдат. Сергій Лучанін представить відео та фотосюжети «Капеланські будні», «Передова лінія оборони» та виставку артефактів із зони війни.

Організатор: Рівненська обласна бібліотека для молоді.

За детальнішою інформацією звертайтесь за тел.: (0362) 63-52-60 (Марія Романівна).

Читайте також