Сьогодні в Рівному представлять проект "Маленького Версалю"

3 квітня у Рівному представлять ескізний проект «Маленького Версалю», який за кошти Європейського союзу постане у центральному парку міста.

«Маленьким Версалем» у Рівному охрестили архітектурний комплекс, який буде збудований у Рівному в рамках реалізації проекту «Таємничі підземелля Рівного», що буде профінансований за кошти Європейського Союзу.

О 15.00 у залі засідань виконавчого комітету Рівненської міської ради, представникам ЗМІ, буде представлено концепцію ескізного проекту цього архітектурного комплексу, а також міським головою буде урочисто підписано контрактні документи з Європейським Союзом.

Нагадаємо, на реалізацію грантового проекту «Таємничі підземелля Рівного» буде спрямовано 500 тисяч євро, 90 % коштів надасть Європейський Союз, а 10 % має бути виділено з міської скарбниці. Врезультаті реалізації проекту, місто Рівне отримає атракційну візитівку європейського рівня. У таємничих підземеллях Рівного, пам’ятці архітектури місцевого значення, постануть дві атракційні інтерактивні квест-кімнати. Фундаменти древніх мурів накриють археологічним вікном з вмонтованою системою світло-звукового шоу. Таким чином, рівняни та гості міста щовечора спостерігатимуть за древньою археологією, яка переливатиметься різними кольорами під звуки класичної музики.

Цей унікальний туристичний об’єкт, має бути збудований і підготовлений до експлуатації за найближчі 24 місяц

Читайте також