Спалах кишкової інфекції у школі на Рівненщині: фахівці визначили збудник

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Минулого тижня стало відомо про те, що у селі Ясногірка Сарненського району зареєстрували спалах кишкової інфекції серед учнів місцевої школи. За допомогою в амбулаторію звернулись 11 дітей із різних класів, а в школу не прийшли 68 – через погане самопочуття. У школі призупинили навчальний процес.

Як повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Василь Тонконоженко у коментарі для «РВ», за результатами досліджень, у трьох діток виявили норовірус, який викликає враження кишкового тракту.

«100% стверджувати, що винна кухня чи вода не можемо. У 80% випадків норовірус передається побутовим шляхом, 20% водним, але тоді було би набагато  більше хворих дітей. Норовірус, очевидно, був присутній в селі і до 1 вересня, просто з початком навчального року контакти збільшилися і виник спалах», - додав посадовець.

Сьогодні Сарненська районна комісія ТЕБ і НС вирішуватиме, чи запрацює школа в Ясногірці. Фахівці Держпродспоживслужби рекомендують відновити навчання, але не поновлювати роботу харчоблоку, поки не буде водопостачання, яке відповідатиме санітарним нормам.

До слова, окрім дітей обстежили також і працівників, які обслуговували дітей в харчоблоці в той день. Норовірусу чи інших кишкових інфекцій у них не виявили.

Читайте також