Спеціалісти Мінекономіки розроблять Проект розвитку Рівненського аеропорту

Голова обласної ради Олександр Данильчук взяв участь у Конференції “Державно-приватне партнерство заради зростання та загального процвітання”. Захід організувало Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за підтримки Світового банку. Його мета - представити напрацювання держави у такій формі співпраці як державно-приватне партнерство та розповісти, що зробила Україна, аби відповідати у цій сфері міжнародним стандартам.

Головував на конференції Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. Захід високого рівня відвідали представники посольств, Світового банку, міжнародних організацій, які мають досвід такої співпраці, керівники комітетів Верховної Ради України та представники місцевих органів влади.

Голова Рівненської обласної ради, зокрема, зацікавився питанням, яке стало предметом обговорення на одній із панельних дискусій. А саме - як розробити проект державного-приватного партнерства, який буде привабливим для приватного інвестора. Для Рівненщини це питання передусім актуальне тому, що область нещодавно підписала Меморандум з Агенцією ДПП при Мінекономі. Відповідно до якого, фахівці Агенції почали працювати над розробкою презентаційного проекту такого стратегічного для області об’єкта як Міжнародний аеропорт Рівне.

«Мені дуже хочеться успішно завершити цю епопею з нашим аеропортом. Покласти його на платників податків області – це утопія! Для бюджету області – це непідйомні суми... Знищити аеропорт – також не варіант. Залишається один шлях – знайти реального інвестора, який зацікавиться цим підприємством, не лише збереже летовище, а й запустить пасажирські та вантажні перевезення», - поділився планами голова обласної ради Олександр Данильчук. 

Читайте також