Спецкар`єр на Рівненщині, який переводили на простій, відновив довоєнні потужності (ФОТО)

На Сарненщині одним із ключових підприємств, яке наповнює бюджет громади, є Рокитнівський спецкар'єр. Дане підприємство займається видобутком і переробкою граніту.

Повідомляють у Сарненській РДА.

Заступниця голови Сарненської районної державної адміністрації Руслана Савчук здійснила робочий візит до цього підприємства, під час якого ознайомилася з виробничими потужностями спецкар'єру та процесами видобутку граніту, який використовується для будівництва інфраструктурних об'єктів як в Україні, так і за її межами.

Розробка родовища розпочалась ще в 1966 році, і за цей час підприємство зарекомендувало себе як надійний постачальник високоякісного граніту. Щебінь, виготовлений тут, використовувався в будівництві ключових інфраструктурних об'єктів, таких як дороги та залізничні колії.

"Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення росії підприємство зазнало значних економічних збитків та було переведено на простій через запровадження воєнного стану. Проте, завдяки новим власникам — компанії Onur Group, кар'єр відновив свою роботу і вже досягнув повної довоєнної потужності, продовжуючи розширювати виробництво", - зазначають у РДА.

Сучасна техніка, будівництво нового заводу та активний благоустрій території свідчать про амбітні та довгострокові плани розвитку Рокитнівського спецкар'єру.

"Це стратегічне підприємство, яке не лише постачає будівельні матеріали, а й сприяє розвитку місцевої економіки та створенню нових робочих місць. Дуже важливо, що керівництво активно працює над збереженням екологічного балансу та соціальним розвитком громади", — підкреслила Руслана Савчук.