Спортсмен-рятувальник із Рівного тренує ветеранів війни (ВІДЕО)

Спортсмен-рятувальник із Рівного здійснює професійну реабілітацію ветеранів війни.

Сюжетом про стронгмена з "Єдиних новин" поділилися в ГУ ДСНС у Рівненській області.

Ігор Головко - багаторазовий призер чемпіонатів України зі стронгмену. Чоловік нещодавно долучився до спортивної реабілітації ветеранів.

Під час своїх занять Ігор Головко використовує індивідуальний підхід до кожного відповідно до медичних показань і можливостей. Сам він має багаторічний досвід у тренуваннях і виступах на змаганнях різних рівнів.

До спортсмена на тренування можна записатися через мобільний додаток і пройти курс як у спортзалі, так і онлайн.

Програму тренер добирає індивідуально.

"Ми враховуємо саме медичні показання та протипоказання в тренувальному процесі. Програма для ветеранів розробляється індивідуально під їхні можливості".

У чоловіка за плечима 15 років спортивного досвіду. Реабілітує військових і ветеранів у вільний від роботи час. Працює Ігор Головко в ДСНС начальником служби безпеки дорожнього руху. До речі, один із підопічних стронгмена - його колега, теж надзвичайник. Сапер Михайло Марчук втратив ногу під час розмінування Донеччини, а вже через пів року після протезування виграв чемпіонат області на аеробайку. Це один із видів велотренажера.

Ветерани тренуються безкоштовно.

Стронгмен каже, що такі заняття покращують не лише фізичний стан колишніх військових.

"Ветеран, займаючись у залі зі звичайними хлопцями й дівчатами, швидше соціалізується, і він швидше, як то кажуть, заспокоюється".

Тренер планує сформувати команду з 8 підопічних, які представлятимуть Україну й на світовій арені, на Іграх нескорених.

Читайте також